Stichting Dolfinn
Dolfinn Rocks
Dolfinn Golf
Dolfinn Natte Voetjes

Logo Dolfinn

Vragen?

Misschien heeft u vragen over dolfijntherapie of over stichting Dolfinn. Op deze pagina vindt u de antwoorden op de meest aan ons gestelde vragen.  Staat uw vraag er niet bij? Stuur een e-mail naar info@dolfinn.nl (of gebruik het contactformulier op deze site) en we zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Hoe kan ik Stichting Dolfinn bereiken?

Aangezien alle medewerkers van Stichting Dolfinn hun werk voor de stichting vrijwillig doen naast hun normale baan, kun je ons het beste per e-mail bereiken. Zie hiervoor de contactpagina, klik hier. Wij zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wie wordt ondersteund door Stichting Dolfinn?

Stichting Dolfinn stelt financiële middelen beschikbaar om kinderen met een beperking in Heiloo en omgeving (straal van 15 kilometer) te helpen. Dit kan met van alles zijn: van een knikkertafel tot een deel van de dolfijntherapie.

Hoe kan ik me aanmelden voor ondersteuning?

Stuur een e-mail of brief naar Stichting Dolfinn met de vraag om ondersteuning, wat je wil en waarom.

Komt mijn kind meerdere malen in aanmerking voor een bijdrage?

Ja, in de voorwaarden (download hier de gehele voorwaarden) is gesteld dat elk kind één aanvraag per jaar kan indienen. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt in het doel van de aanvraag.

(Om het document te lezen heb je Acrobat Reader nodig. Dit is een gratis programma. Klik op het plaatje om het direct van de makers te downloaden.)

Wat kunnen wij doen om geld in te zamelen?

Zoek in je omgeving naar enthousiaste mensen en kennissen die willen helpen met het opzetten van acties. Denk hierbij aan een sponsorloop, feestavond, fancy fair, schilderijenveiling.  Daarnaast helpt het vaak om netwerken als sportverenigingen, winkeliersverenigingen, Rotary, Lions of junior kamer te benaderen.

Komt elk kind in aanmerking voor dolfijntherapie?

Dit is zeer verschillend en uiteenlopend. Je kunt bijvoorbeeld denken aan kinderen met autisme, maar ook kinderen met het Syndroom van Down, niet-aangeboren hersenletsel na vroeggeboorte of hersentrauma kunnen voor deze veelbelovende therapie in aanmerking komen.

Wat kost de dolfijntherapie?

In 2010 bedragen de kosten voor de therapie $6.985,-. Daarnaast komen nog de kosten voor de reis en het verblijf op Curaçao. Kijk ook op de pagina met uitleg over de dolfijntherapie voor meer informatie over de kosten, PGB-regelingen en belastingtechnische zaken.

Door wie wordt de therapie gegeven?

Bij deze therapie staat de interactie tussen kind, therapeut en speciaal daarvoor getrainde therapiedolfijnen centraal. Het multidisciplinaire team van het CDTC bekijkt voor aanvang van de therapie aan de hand van de zorgvraag welke therapeut het kind gedurende twee weken gaat begeleiden. Deze zorgvraag komt over het algemeen van de ouders/verzorgers maar kan ook door behandelaars in Nederland ingegeven zijn.

Het team van therapeuten bestaat uit onder andere ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten, sociaal-pedagogische hulpverleners en een kinder- en jeugdpsychiater. Zij worden ondersteund door stagiaires.

Zijn er meer voorwaarden aan de ondersteuning verbonden?

Ja. Stichting Dolfinn heeft meerdere voorwaarden opgesteld waaraan de aanvragers van de ondersteuning moeten voldoen. Download hier de voorwaarden. (pdf bestand)

(Om het document te lezen heb je Acrobat Reader nodig. Dit is een gratis programma. Klik op het plaatje om het direct van de makers te downloaden.)

Zijn er ook andere stichtingen zoals Stichting Dolfinn?

Ja, in Nederland kennen wij deze stichtingen:

De sites openen in een nieuw venster.

Deel, tweet, pin...
...of reageer!
Stichting Dolfinn
Dolfinn Rocks
Dolfinn Golf
Dolfinn Natte Voetjes