Stichting Dolfinn
Dolfinn Rocks
Dolfinn Golf
Dolfinn Natte Voetjes

Logo Dolfinn

De Zware Hufters race voor Dolfinn

De Zware Hufters - 2014Rallyteam De Zware Hufters uit Heiloo deed mee met wintereditie van de Carbagerun Run 2014. De 'hufters' hoopten met de tocht veel geld binnen te halen voor de stichting Dolfinn.

De Carbagerun is een barre tocht van vijf dagen door de sneeuw in een auto die niet duurder mag zijn dan 500 euro. Dit jaar reed het team met twee gerestaureerde Dafjes. Voor de race van 10 tot en met 14 februari 2014 hebben de mannen een grote Renaultbus omgeschilderd tot dubbeldekstrein.

‘De Zware Hufters’ -Theo Bakker, Rene Beerepoot, Sven Wittebrood, Peter Bijkerk en André ter Velde- doen dit jaar voor de derde keer mee aan de Carbagerun, de gekste en grootste winterrally -in z’n soort- van Europa.

Tijdens dit vijfdaagse evenement verplaatsen de ruim 200 deelnemende teams zich in de meest uiteenlopende soorten voertuigen, die bij aanschaf niet meer dan 500 euro hebben gekost. Ze doorkruisen daarbij Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Italië. Een groot deel van deze ruim 2.500 km lange rally – die overigens niet gaat om snelheid maar wel om handigheid en creativiteit - zal worden verreden over besneeuwde buitenwegen, slingerende bergpassen en wintersportgebieden en is hierdoor een stevige uitdaging voor mens en materieel.

De Zware Hufters doen niet alleen mee voor de lol, maar willen ook geld inzamelen voor Stichting Dolfinn uit Heiloo.  Stichting Dolfinn heeft als doel kinderen met een beperking -uit Heiloo en omgeving- financieel bij te staan zodat ze dolfijntherapie kunnen volgen. De kinderen weten hierdoor hun grenzen enorm te verleggen. De resultaten van deze therapieën zijn zó hartverwarmend dat De Zware Hufters bereid zijn om met hun speciaal geprepareerde ‘treinstel’ (een omgebouwde enorme Renault bus) bergpassen en sneeuwstormen te trotseren om hieraan een bijdrage te kunnen leveren.

Voor slechts één tientje kon je een retourtkaartje Oostenrijk kopen. Dit op naam gestelde plaatsbewijs werd vervolgens op de buitenzijde van treinstel 5566 van De zware Hufters bevestigd. Op deze manier kreeg je niet alleen internationale aandacht, maar steunde je ook het werk van Stichting Dolfinn!
 

Deel, tweet, pin...
...of reageer!
Stichting Dolfinn
Dolfinn Rocks
Dolfinn Golf
Dolfinn Natte Voetjes